Behandling

 Massage

* Ger ökad blodcirkulationen - Kroppen transporterar syre och näring effektivare till hundens muskler, bindväv, benväv och inre organ.

* Muskler/Senor blir mer följsamma och smidiga - Rörelsefriheten ökar, ledvätska stimuleras och ledtrycket minskar.

* Påskyndar lymfcirkulationen - Transporterar bort slaggprodukter snabbare, förhindrar ödem (vätskeansamlingar).

* Sänker blodtrycket - Det autonoma nervsystemet påverkas, blodkärlen vidgas och blodvolymen ökar. Genom beröring frigörs antistresshormon som gör att hunden blir lugnare och mer harmonisk. Hunden blir mindre stressad.

* Sätter igång utsöndringsorganen - njurar och tarmkanalen stimuleras.

* Frisk och glansig päls.

Laserterapi

Laserterapi har många fördelar. För det första är det en mycket säker behandlingsform. Det finns i stort sett ingen risk att skada den vävnad som behandlas. Det är särskilt viktigt vid akuta skador när vävnaden är svullen och inflammerad.

För det andra elimineras riskerna för biverkningar i och med att lasern fokuserar den terapeutiska kraften specifikt till det skadade området.

För det tredje stimulerar laserljuset vävnadens återuppbyggnad på cellnivå. Ljuset stimulerar mitocondrierna i cellen att producera ATP, cellens bränsle, så kallad biostimulering. På så sätt påskyndas cellernas och därmed kroppens egna läkeprocess.

Laser ger helt enkelt energi till de celler som saknar energi. Cellen utnyttjar energin från laserljuset och sätter igång kroppens alla naturliga reparationsmekanismer. Laser läker vävnad, minskar inflammation och lindrar smärta.

Konvalecenstiden kan förkortas upp till 50 % vid behandling av laser, vilket innebär att din hund kan komma igång snabbare. Laser används för både smärtlindring och inflammationer - lasern är även mycket effektiv för sårläkning.

* Hälta

* Ledinflammationer

* Senskador

* Artros

* Osteochondros

* Muskelbristningar/ spänningar

* Hudbesvär, svamp

* Eftervård - operationer

* Sårvård

* Furunkulos

* Hot Spot

Hur ofta och hur många gånger?

Man brukar behandla tätare i början (var 2:e – var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1 – 15 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador.

Vad är chansen att bli bra?

Alla reagerar inte lika på laserbehandling. Man märker i regel en reaktion inom 1 till 5 gånger. Vissa reagerar starkt och nästan omgående, andra behöver fler behandlingar. Ca 10 % reagerar inte alls eller så lite att man måste konstatera att laserbehandling inte är rätt metod.

Jag använder mig av Powerlaser 1500 PRO från Svenska Laseragenturen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utöver massage och laserbehandling så använder jag Novafon som komplement i behandlingen, framförallt på de hundar som är extremt spända i sina muskler att de inledningsvis inte accepterar massage.

Novafone är intraljudvågor som tränger in i vävnaden, upp till 6 cm, och därmed stimulerar akupunkturpunkter och löser upp blockader och spänningar. Behandlingseffekterna  är smärtlindring, muskelavslappning, cirkulationsökning och sårläkning. Intraljud fungerar främst på muskelspänningar som uppstår vid ex. spondylos, artros och höftledsdysplasi.

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)