Om Oss

Åsa Jarl heter jag som driver HelaHunden och jag gick min hundfysioterapeututbildning via 

Matson Academy (http://equicare.se)

Utbildningen drivs numera av Ängslyckans friskvård

http://angslyckanfriskvard.se/index.html

asatitan.jpg

 

Innehåll i utbildningen i korta drag: 

Terapeutisk basmedicin

Kunskaper i hundens anatomi, fysiologi och biologi, hur kroppen reagerar vid problem och skador och en bra plattform för att kunna bedöma och behandla på rätt sätt.

Anatomi och biomekanik

Förstå hundens rörelser och hur man visuellt kan se rörelsestörningar och saker som påverkar hundens prestation negativt. Terapeutspecifik anatomi för att bli duktig på att behandla och förebygga problem.

Hundmassage och stretching

Hundmassage som baserar sig på samma tekniker som används inom idrottsskademassage. Massage och stretching har fantastiska effekter på kroppen och hunden svarar snabbt upp och visar att det fungerar.

Elektroterapi

Hur man arbetar med olika behandlingsformer som laser, andra ljusterapier och elströmmar. Elektromedicin är ett ypperligt komplement till manuella terapier och viktig kunskap för att lyckas som terapeut.

Psykologi och etologi

Hundens ursprung och psykiska förutsättningar. Inlärningspsykologi och hundproblem, stereotyper och dess påverkan på hunden både psykiskt och fysiskt.

Foder och träning

Både foder och träning är viktiga när det gäller att hålla hunden frisk. Räkna foderstater och skriva träningsprogram. Olika hundtyper och raser samt deras fysiologiska förutsättningar samt restriktioner att utföra vissa arbeten.

Konvalescens och rehabilitering

Efter en skada så är arbetet under konvalescens- och rehabiliteringstiden viktig. Tekniker och program som kommer att hjälpa hunden att snabbare och lättare komma tillbaka efter en skada.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)